Nyheter

Ahlsell köper Haucon Sverige AB

on torsdag, 03 juli 2014.

Ahlsells förvärv stärker HauCon Sveriges marknadsposition


Den 1 september övertar Ahlsell Sverige AB samtliga aktier i HauCon Sverige AB.

‐ En strategisk affär som garanterar HauCon Sverige ett smidigt generationsskifte och ökar effektiviteten i de båda bolagen, säger Ulf Öster, grundare och chef för HauCon Sverige AB.

HauCon har sedan 1988 varit en av de ledande leverantörerna av specialprodukter och teknisk know‐how till bygg‐ och entreprenörs-
branschen i Norden. Med förvärvet av HauCon Sverige får Ahlsell nya möjligheter att leverera produkter till byggindustrin i ett mycket tidigare skede av processen än vad man tidigare varit van vid. HauCon Sveriges styrka är just att man varit involverade redan i planerings‐ och designfasen.

I och med det strategiska förvärvet stärks HauCon Sverige, speciellt i distributionsledet. Ahlsells professionella distributionsplattform ökar servicenivån mot befintliga kunder och möjliggör också nya sätt att nå helt andra marknader i den svenska byggbranschen.

‐ Förvärvet i Sverige påverkar inte ägandet av de andra nordiska företagen i HauCon‐gruppen. I Danmark, Norge och Finland fortsätter företagen som tidigare, säger grundaren och VD:n för HauCon A/S, Danmark, Jan Haugaard.

Jan Haugaard konstaterar att det svenska förvärvet stärker hela HauCon‐gruppen, som idag sysselsätter 95 personer i de fyra nordiska länderna, och som under 2013 hade en total omsättning på ca. 55 MEUR.

HauCon‐företagen i de fyra länderna kommer att fortsätta att driva ett mycket nära samarbetet inom områdena upphandling, kunskap, logistik och utveckling. Allt med utgångspunkt i den kultur som är ett av HauCons kännetecken: personlig kontakt, pålitlighet, innovation, ständig produktutveckling och en extremt hög servicenivå.

Er kontaktperson kommer löpande att informera om hur Ahlsell tillsammans med HauCon
Sveriges kunniga personal skapar en ännu starkare organisation.

Era nuvarande villkor fortsätter att gälla.

Har ni frågor kan ni kontakta Ulf Öster VD på HauCon Sverige. Tel 0582‐126 00,
mobil 070‐521 01 81, e‐mail Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Ni är också välkomna att kontakta Ahlsells Divisionschef VA/Bygg, Christer Mårs.
Tel nr 08‐685 70 46, mobil 0708‐555 821, e‐mail Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
2013 © Ahlsell Sverige AB c/o HauCon Sverige | Utkällevägen 16 | SE-694 91 Hallsberg | Tel: 0582-126 00 | Fax: 0582-126 90 | E-mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.